Уверението на министърът на образованието Галин Цоков е заложените 39 млн.

...
Уверението на министърът на образованието Галин Цоков е заложените 39 млн.
Коментари Харесай

Димитров: Министър Цоков увери, че на 20 май по сметките на ВУЗ-овете ще са 39 млн. лв.

Уверението на министърът на образованието Галин Цоков е заложените 39 млн. лв. в Бюджет 2024 да бъдат на 20 май, понеделник, ще бъдат по сметките на ВУЗ-овете. Постановлението за тяхното погашение стана факт в хода на диалозите през изтеклата седмица.

Това сподели пред президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Обсъдихме със служебните министри на финансите и на образованието по какъв начин на две етапи да се изпълнят законовите разпореждания и да бъдат открити нужните финанси за висшето обучение.... С тези пари заплатата на асистента ще стане 2100 лв., със задна дата 1-ви януари, както беше контрактувано и трябваше да стане по-рано, само че не стана. И това разсъни силата за митинги в целия бранш ", сподели той.

Той посочи, че допълнителните средства от към 41 милиона лв. " са извоюване през последните дни ":

" Постановлението за тях е пуснато от премиера, за да бъде признато от Министерския съвет в понеделник (20 май) до обяд, с които се обезпечават и спомагателните нараствания на заплатите от 1-ви януари на всички, заети във висшите образователни заведения, а освен на асистентите, с 290 лв.. И с 200 лв. нарастване от 1-ви януари на неакадемичния състав, за който не беше планувано нищо в Бюджет 2024. Както има нарастване и на стипендиите за докторанти ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР